Zöld nyaraló

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park szomszédságában, Közép-Európa legnagyobb tavának a partján mi úgy gondoljuk, hogy kicsiben is fontos a természetvédelem.

Ezért a saját eszközeinkkel is tenni tudunk és teszünk is nap, mint nap.

Szeretnénk, ha a következő generációk is élvezhetnék a természet nyújtotta örömöket, az erdő illatát és a Balaton tiszta vizét.

 

Mi ezzel járulunk hozzá a környezetvédelemhez a Nap Apartmanban:

 

– Szelektív hulladékgyűjtés: mindkettő apartmanban a papír, a műanyag és az üveg külön gyűjthető, az utca elei szelektív szigeten pedig külön dobható ki. Ezzel minimalizálni tudjuk a maradék hulladék elszállításával és feldolgozásával járó környezeti szennyezést.

– Hőszigetelés: hőszigetelt ablakokkal és vastag tégla falakkal kívül tartjuk a meleget, így nem szükséges a folyamatos légkondicionálás.

– Környezettudatos légkondicionáló használat: ha megy a klíma berendezés, akkor becsukjuk az ablakokat, hogy a hideg levegő a házon belül maradjon.

– Napelemes irányító fények: az udvaron napelemes lámpák mutatják este az utat, így nem használunk feleslegesen villamos energiát.

– Helyi termékek, helyi termelők: élelmiszer vásárláskor a helyi piacokon, a környékbeli termelők áruit vesszük, így az ételek frissebbek és nem tesznek meg ezer kilométereket a tányérunkig. Helyi piacok a környéken: Keszthelyen szerda és szombat délelőtt, Gyenesdiáson szombat délután, Hévízen kedd és szombat délelőtt, csütörtök délután.

 

Tegyünk együtt természeti értékeink megóvásáért!

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review