Balaton

A Balaton a legnagyobb tó Közép-Európában.

Tiszta vize, kellemes hőmérséklete és enyhén mélyülő partjai miatt ideális nyaralásra és vízi sportok űzésére.

A Balaton élményekkel körülírva:
A víz szerelmesei májustól szeptemberig „zarándokolnak” nagy számban a Balaton-partjára, hogy a vízparti élményeknek hódoljanak. Először a horgászok veszik használatba a Balatont tavasszal, majd őket követik a sportolók – evezősök, vitorlázók, skite-os fiatalok, vízisízők, kerékpározók és túrázók.

Június elején már a bátrabb strandolók is megjelennek és megmártóznak a 20 fok körüli balatoni vízben.Június végén, az iskolai szünet kezdetével özönlik a sok fáradt diák a Balaton-partra, és kezdetét veszi a feledhetetlen „Balatoni nyár”. A nyári szabadságolásokkal a felnőttek is megjelennek és ezzel teljessé válik a vendégsereg. Kötelező program a strandolás, a büfézés (fröccsel, sörrel, vagy bambival), a lángosozás és a keszeg evés, az éjszakai fürdőzés, a disco, a bor fesztiválok, a grillezés a nyaralóban, a napozás és a hajókázás.

Szeptemberben, amikor lecsendesedik ismét a Balaton-part, újra a sportolóké és horgászóké lesz a főszerep.

Télen csak az igazi fanatikusok élheti át az esti korcsolyázás élményét, a kivilágított kori pályán, forralt borral és punccsal kísérve. De akinek egyszer már volt szerencséje kipróbálni, az utána mindig vágyik vissza a téli Balatonra!

Tavasszal kezdődik a körforgás, ismét megjelennek a horgászok a Balatonnál…

A Balaton számokkal körülírva:

Hőmérséklete nyáron: 21 – 27 fok
Hossza: 77 km
Átmérője: 1.3-14 km között
Kerülete: 210 km
Felülete: 594 km2
Vízmennyisége: 1800 millió m3, ami teljesen lecserélődik 2,2 év alatt

Powered by WordPress | For Free Cell Phones visit www.iFreeCellPhones.com | Thanks to Palm Pre Blog, Free MMORPG Games and Fat burning furnace review